Menu

رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می‌دهد

0 Comment


به گزارش خبرنگار مهر، تحقیق اخیر نشان می‌دهد رژیم غذایی بر خطر ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا و روند پیشرفت آن تأثیر می‌گذارد.

دژنراسیون ماکولا یک بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن است که موجب بروز نابینایی غیرقابل بازگشت در افراد ۶۰ سال به بالا می‌شود.

این مطالعه شامل بررسی ۱۸ تحقیق با کیفیت بالا در این زمینه بود. طبق این گزارش رژیم غذایی مدیترانه‌ای با کاهش ریسک روند پیشرفت این بیماری چشمی مرتبط است.

محققان دریافتند رژیم غذایی شرقی (با مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات، میوه، غلات کامل، گوجه فرنگی و غذاهای دریایی) موجب کاهش شیوع بیماری دژنراسیون ماکولا می‌شود، درحالی که رژیم غذایی غربی (با مصرف بیشتر گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، محصولات لبنی پرچرب، سیب زمینی سرخ کرده، غلات تصفیه شده و تخم مرغ) خطر شیوع این بیماری چشمی را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، مصرف زیاد سبزیجات سرشار از کاروتنوئید و ماهی‌های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد در معرض خطر ابتلاء به این بیماری چشمی سودمند است. رژیم غذایی دارای شاخص گلوکز بالا و مصرف الکل با افزایش ریسک ابتلاء به این بیماری مرتبط است.

«نائوکو چپمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند نیوزیلند، در این باره می‌گوید: «بهبود کیفیت رژیم غذایی، افزایش مصرف مواد خوراکی حاوی مواد مغذی موردنیاز برای شبکیه چشم، و اجتناب از مصرف مواد خوراکی ایجادکننده آسیب اکسایشی، نقش مهمی در حفظ سلامت چشم در مقابل بیماری دژنراسیون ماکولا دارد.»

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code