Menu

دستور پخت آش ماست شیرازی

0 Comment


۱- از چند ساعت قبل بگذارید برنج، لپه و عدس داخل آب خوب خیس بخورند. در این فاصله پیازها را نگینی کنید و نیمی از آنها را تفت دهید تا پیازداغ داشته باشید. سپس برنج و حبوبات خیس‌خورده را همراه با بخشی از پیازداغ، آب گوشت (یا آب) و کمی نمک بگذارید روی حرارت نیم‌پز شوند.

۲- گوشت چرخ‌کرده و پیاز و قدری نمک و فلفل را خوب ورز دهید، به صورت کوفته قلقلی‌های ریز (اندازه فندق) درست کنید و دانه‌دانه داخل آش بیندازید. کمی که پخته شد، سبزی آش همراه با پیازچه خرد شده و نصف مابقی پیازداغ و نعناع‌داغ را هم به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا آش جا بیفتد. 

۳- ماست را در ظرف سوپ‌خوری با مقداری نمک و فلفل بزنید تا صاف شود. سپس آش را ملاقه‌ملاقه به ظرف سوپ‌خوری اضافه و با آن مخلوط کنید. در پایان می‌توانید از پیازداغ، نعناداغ و زعفران برای تزئین آن استفاده کنید.

نمک و فلفل
نعنا داغ
 یک قاشق سوپ خوری زعفران دم کرده
یک پیمانه برنج نیم دانه
۲ /۱ پیمانه عدس
۲ /۱ پیمانه لپه
۲ عدد پیاز
یک لیتر آب گوشت
۴۰۰ گرم سبزی آش 
۱۰۰ گرم پیازچه خردشده
۱۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
۲۵ گرم کره    
۲ لیوان ماست

– در صورت عدم دسترسی به آب گوشت می‌توانید از قرص عصاره گوشت استفاده کنید.
– شیرازی‌ها برای غنی‌سازی آش ماست، کله بره یا بره تودلی داخل آن می‌اندازند.
– آش را به‌تدریج به ماست اضافه کنید؛ زیرا در صورت اضافه کردن یکباره امکان بریده شدن ماست وجود دارد.

  • از ماست بدانیم

یکی از بهترین فراورده‌های تخمیری شیر، ماست است؛ به‌ویژه این‌که مصرف آن برای افراد حساس به لاکتوز مناسب است چون در فرایند تخمیر لاکتوز شیر به اسید لاکتوز تبدیل می‌شود. ماست سرشار از کلسیم است. هر ۱۰۰ گرم ماست کم‌چرب ۵۵ کالری و هر ۱۰۰ گرم ماست چکیده ۱۵۵ کالری انرژی دارد.

منبع: آشپزی مثبت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code